Výrobky spoločnosti Faveo využívajú najmä seniori

15.12.2013 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 15. decembra (TASR) - Seniori trpiaci rôznymi zdravotnými problémami sú pomerne často odkázaní na špeciálne výrobky osobnej hygieny. K ich producentom patrí aj východoslovenská spoločnosť Faveo Healthcare.

Vranovská firma so zahraničnou majetkovou účasťou odštartovala svoju činnosť pred štyrmi rokmi. Vyrábajú sa v nej špecializované zdravotnícke textílie a z nich následne fixačné nohavičky pre potreby inkontinentných pacientov. Firma momentálne zamestnáva približne 80 ľudí.

"Faveo Healthcare, s. r. o., je dcérskou spoločnosťou firmy Faveo Healthcare Ltd. so sídlom v írskom Dubline. Celý objem výroby sa realizuje vo Vranove nad Topľou v nepretržitej prevádzke a všetky výrobky sú predávané na trhy v západnej Európe," informovala TASR Lenka Valovčinová z vranovskej firmy.

Hlavnými odberateľmi jej výrobkov sú predovšetkým sociálne zariadenia, nemocnice a ďalšie zdravotnícke zariadenia so sídlom vo Francúzsku, Holandsku, Belgicku, Nemecku či vo Švajčiarsku. "Zámerom firmy je v budúcom roku umiestniť na trh nové výrobky, avšak pre inú oblasť zdravotníctva v spolupráci s jednou z najväčších zdravotníckych firiem v Európe," podotkla Valovčinová.
 

Vyberte región